ELEKTROINSTALACIJE – JAKA STRUJA

Elektroinstalacije – zgradarstvo

Stručnost, profesionalnost i bogato iskustvo

Stručnost, iskustvo te tehnička opremljenost omogućuje nam da Vam možemo ponuditi izvedbe najsuvremenijih rješenja s područja instalacija, a izbor dobavljača i opreme je jedan od jamaca visoke kvalitete izvedenoga. Koristimo instalacijske materijale sa atestima, a pri izvedbi se obavezno pridržavamo regulative i pravila struke, jer neprofesionalnost u ovom području može značiti ugrožene živote ljudi i opasnost za imovinu.

Elektroinstalacije jake struje obuhvaćaju:

 • priključak
 • elektroenergetski razvod
 • rasvjeta i led rasvjeta
 • besprekidno napajanje
 • agregatsko napajanje
 • kompletna niskonaponska instalacija objekata

Priključak

Instalacije uvodimo u sve vrste objekta neovisno o vrsti djelatnosti. Električne instalacije uvodimo u nove stambene, poslovne, prizvodne i sakralne objekte. Radove izvodimo najčešće sistemom ključ u ruke, ali dogovorno možemo i po zadanom projektu, a ako je potrebno ponudit ćemo i naša vlastita rješenja i projekte.

Veliko iskustvo obuhvaća adaptacije elektroinstalacijskih mreža neovisno o starosti objekta ili instalirane mreže. Naša usluga može obuhvatiti djelomične i kompletne adaptacije.

Rasvjeta

Radove najčešće izvodimo sistemom ključ u ruke ili po projektu. Ukoliko se dogovorimo, možemo rasvjetu Vašeg objekta ili prostora izvesti i kao pojedinačan rad.

Sama rasvjeta ima nekoliko podvrsta, a mi izvodimo sve elektroinstalaterske radove koji se mogu svesti pod pojam rasvjete.

 • led rasvjeta
 • rasvjeta objekata
 • opća rasvjeta koja uključuje i prostor oko objekta
 • dekorativna rasvjeta interijera i eksterijera
 • sigurnosna rasvjeta
 • rasvjeta sportskih objekata
 • javna ulična rasvjeta
 • postava i montaža svjetlećih reklama i led displaya sa ili bez dobave komponenti, pribora i materijala

Besprekidno napajanje

Uređaji za besprekidno napajanje ili statički sustavi besprekidnog napajanja (UPS) posebno u online tehnologiji, predstavljaju najbolju zaštitu trošila od smetnji u napajanju.

Izvodimo još i:

 • agregatsko napajanje
 • kompletna niskonaponska instalacija objekata

Zaštita objekta od atmosferskih pražnjenja

Gromobranska instalacija

Gromobran štiti objekt od direktnog udara groma. Pri neposrednom udaru munje u objekt dolazi do požara i mehaničkih oštećenja na objektu i štete na imovini. Nažalost, rizik za ljudske živote je velik. Kako bi uspješno izbjegli takva oštećenja, na objekt se postavlja gromobranska instalacija (zaštita).

Postoji više izvedbi gromobrana, a materijali za izradu su: bakar aluminij i inox. Izbor vrste gromobranske instalacije i materijala za izvedbu ovisi o tipu pokrova Vašeg objekta i Vašem izboru.

Gromobransko uzemljenje je sustav koji osigurava siguran put za uklanjanje neželjenih naboja i struja koja su posljedica munja, groma i prirodnog naboja.

Prenaponska zaštita

Prenaponska zaštita štiti uređaje i instalacije unutar objekta od prenapona. Do prenapona dolazi direktnim udarom ili pri bližnjim te čak u daljenim udarima munja. U električnim i drugim instalacijama se pojave prenaponi koji električne i elektronske aparate a mogu i instalacije. Sama gromobranska instalacija je pred tim pojavama bespomoćna. Jedina prava zaštita je prenaponska zaštita.

Elektroinstalacije – pogoni

Tijekom svih ovih godina, prateći i usvajajući razvoj elektroinstalaterske djelatnosti, materijala te alata i opreme za rad širili smo i ponudu svojih djelatosti na izvođenje instalacija računalnih mreža, protuprovale, videonadzora, portafona, satelitskih sistema, pripremu instalacija za kablovske televizije i MAXTV, sustave bežičnog povezivanja potrošača sa upravljanjem, instalacije pametne kuće, električnog podnog grijanja itd., ali i svih sustava koje koriste i veći korisnici: industrijski i ostali pogoni.

Vršimo kompletne usluge unutar elektoinstalaterske djelatnosti ove grane.

Usluge koje vršimo pri izvođenju elektoinstalacija u pogonima:

 • instalacija jake struje
 • instalacija gromobrana
 • elektromotorni pogon i regulacija
 • telefonska instalacija i razvod kompjuterske mreže
 • instalacija razglasa
 • instalacija vatrodojave
 • instalacija kontrole radnog vremena
 • instalacija el. satova

Elektroinstalacije – slaba struja

Telekomunikacijski sustavi

Ukoliko tražite rješenja za sustav komunikacija unutar Vaše tvrtke, ustanove, organizacije… na pravom ste mjestu! Zahvaljujući dugogodišnjem iskustvu u implementaciji telekomunikacijskih rješenja nekih od najpoznatijih svjetskih proizvođača telekomunikacijske opreme, u mogućnosti smo Vam ponuditi razvoj rješenja prilagođenih potrebama svakog klijenta ponaosob u području poslovnih telekomunikacijskih sustava, hotelskih rješenja koja po potrebi mogu uključivati i aplikacije za recepcijsko poslovanje, rješenja za pozivne i kontaktne centre ili rješenja za dojavne i upravljačke centre hitnih službi i slične situacije, kao i za bolnice, poglavarstva, školske i fakultetske ustanove… Zapravo za sve pravne i fizičke osobe.

Komunikacijska rješenja

Ovisno o Vašim potrebama u mogućnosti smo Vam ponuditi potpuna rješenja prilagođena Vašem poslovanju. Naše dugogodišnje iskustvo u projektiranju i izvedbi komunikacijskih sustava koristeći proizvode renomiranih svjetskih tvrtki daje nam za pravo da Vam možemo jamčiti vrhunsku uslugu.

Nudimo kompletnu uslugu projektiranja, dobave instalacije i održavanja telefonskih sustava i telefona, te ostale opreme isključivo renomiranih proizvođača.

Vrhunska oprema i montaža

Opremate li svoj ured ili poslovni prostor, potrebni su vam preduvjeti za moderno poslovanje, dobrodošli! Kod nas možete riješiti svoju situaciju rješenjima na najvišem nivou. Naš će Vas iskusni i visokoprofesionalni tim opremiti najnovijom telefonskom, mrežnom i informatičkom opremom, koju ćemo implementirati u najadekvatnija rješenja maksimalno prilagođena Vašim potrebama. Digitalni, analogni i IP telefoni – svejedno. Uz maksimalno povoljan odnos cijene i kvalitete. Na ponudi vam je i instalacija GSM gatewaya tako da mobilno i fiksno pretvorite u jedno.

Time dobivate mogućnost zvanja mobilnih mreža s Vaših fiksnih telefona po minimalnim cijenama razgovora.

U domeni telekomunikacijskih sustava radimo kompletna rješenja po principu ključ u ruke. Tijekom našeg rada iza sebe ostavili smo mnoge vrhunske projekte i zadovoljne klijente.

Portafonski i videoportafonski sustavi

Uz ostale radove izvodimo i ugradnju portafona u nove objekte, kao i zamjenu dotrajalih uređaja i instalacija na starijim objektima. U obzir dolaze različiti tipovi i gereracije tehnologija: audio ili video portafoni, analogni audio i video portafoni, digitalni audio i video portafoni ili digitalni interkom aparati. Isto tako žični i bežični.

Zbog velike ponude različitih modela, savjetujemo vas prilikom dogovaranja, i o optimalnom tipu instalacije za vaš objekt, kao i za preinaku ili obnovu postojeće instalacije. Preporučamo renomirane i dokazane tvrtke, ali i najbolja rješenja za Vašu konkretnu situaciju kako bi postigli najpovoljniji omjer cijene i kvalitete. Naši dobavljači su među liderima u području razvoja inteligentnih sustava automatizacije kućanskih sustava. Uređaji su različitih izvedbi, ovisno o ožičenju. Kombinacijom različitih interfonskih i videointerfonskih uređaja kao i gotovih kompleta, moguće je zadovoljiti potrebe različitih korisnika – od stanova, obiteljskih kuća, do većih stambenih zgrada i nebodera.

Videonadzor

Video nadzor se danas najčešće koristi kao dio tehničke zaštite:

Primjena video nadzora kao tehničke zaštite omogućuje Vam prepoznavanje i identifikaciju počinitelja ukoliko dođe do kaznenog djela, te Vam snimka može poslužiti kao dokaz u slučaju sudskog spora. Korištenje video nadzora također ostvaruje snažan psihološki učinak, tako što potencijalnog počinitelja odbija od počinjenja kaznenog djela.

Iako se u današnje vrijeme većina sustava video nadzora još uvijek bazira na klasičnoj analognoj tehnologiji, sve više korisnika se odlučuje na korištenje napredne IP tehnologije. Takav je trend prisutan zbog brojnih prednosti koje IP tehnologija može pružiti: megapikselna rezolucija, daljinski pristup, video prijenos u realnom vremenu i prijenos signala bez smetnji.

Ozvučenja i razglasi

Bez zvuka niti jedna prezentacija, predavanje, zabava ili gledanje filma nije potpuno. Kako bi upotpunili doživljaj audio-video iskustva, u ponudi imamo kompletnu razglasnu opremu za konferencijske dvorane, uredske i javne. prostore, sustave za kućna kina i multiroom. Za izvedbu ozvučenja oslanjamo se isključivo na opremu provjerene kvalitete (Yamaha, Bose, JBL, AMC, Wharfedale, Sennheiser, Creator, Aparte, Mackie, Harman Kardon i drugi).

Vatrodojava

Kontrolirana vatra je najkorisnija vatra. Ako je nekontrolirana, prouzročit će neželjene prizore u kojima mogu biti ugroženi životi, a često je imovina potpuno uništena. Sustavi za vatrodojavu ključni su element u smanjivanju štete prilikom požara i rade u sprezi sa stabilnim sustavima zaštite od požara, koji su propisani zakonom RH za sve objekte s povećanim rizikom odpožara. Visoka profesionalnost i kvaliteta posebno dolaze do izražaja prilikom izvedbe ovih uređaja.

Informatičke mreže

Umrežavanje je imperativ. Informacije koje dobivate čitanjerm i ovog teksta su rezultat umrežavanja. Bez umrežavanja je danas nemoguće funkcionirati, čak i privatno, a o poslovnoj sferi da i ne govorimo. Kad govorimo o umrežavanju, govorimo u prvom redu o mrežama. Današnje mreže su opsežne i složene i sve je više komponenti koje trebaju opsluživati. Zbog toga su izvedbe mreža pravi izazov za izvođače, jer izvođenje radova zahtjeva iznimnu preciznost u izvedbi i poznavanje strukture materijala kojima se izvođači koriste. Mi Vam nudimo vrhunsku izvedbu informatičke mreže. Prednosti su ogromne. Na vrijeme dobiti pravu informaciju stvara veliku prednost pred konkurencijom. Upravo to postižete kvalitetnim korištenjem računalnih mreža. Dijelite podatke, koristite zajedničke pisače, surfajte internetom ili jednostavnije, napravite kvalitetnu lokalnu mrežu. Učinite Vaše rezultate još boljima bilo da želite UTP ili optičke veze.

Vršimo usluge spajanja optičkih kablova i izvođenja cjelokupnih optičkih mreža od projektiranja, preko kabliranja do spajanja elemenata, bilo da se radi o multimodnim ili monomodnim varijantama.

Strukturno kabliranje (LAN)

U komunikacijskim kanalima pojavljuje se sve veći broj korisnika, različiti protokoli i tehnologije, te multimedijske aplikacije koje zahtijevaju sve veću mrežnu propusnost. Nagli razvoj interneta doveo je do drastičnih povećanja zahtijeva prema vrsti i zadaćama same mrežne opreme, ali i samom broju opreme. Pored telefonskih i računalnih sustava, uz druge instalacije ove skupine, stvarala se je prava zbrka kablova, a cijeli sustav postao je, nepregledan, nefleksibilan skup vrlo osjetljiv na otkaze. Kako bi na što efikasniji način zadovoljili rastuće zahtjeve korisnika potrebno je postaviti komunikacijski sustav kojim će se smanjiti rizici od grešaka ili eventualnog pada sustava, ali i koji će omogućiti brzo i efikasno otklanjanje mogućih problema.

Kako bismo zadovoljili današnje korisnikove zahtjeve, najvažnije je izgraditi kvalitetnu mrežnu infrastrukturu visokih performansi. Svi ovi zahtjevi mogu se vrlo efikasno zadovoljiti korištenjem strukturnog kabliranja. Ono osigurava mrežnu infrastrukturu višestruke namjene visokih performansi za Internet, video, pohranu podataka, telefonsku komunikaciju…

Antenski sustavi i tv instalacije

ZAU, CATV, SATV – Ovi nazivi za instalaciju prijema i razvoda TV signala po objektu znače:

 • razvoda TV signala iz zajedničkog antenskog uređaja – ZAU
 • razvoda TV signala iz kabelske TV – CATV
 • razvoda TV signala iz satelitskog prijema – SATV

Razvod kabelske televizije u gradovima provodi se, gdje god je to moguće, paralelno s telefonskom instalacijom. Planira se vanjski razvod u skladu s planom prostornog uređenja i tehničkim potrebama.

Naše usluge obuhvaćaju sve elemente antenskih sustava:

 • antene
 • prijemnici
 • razvod s odcjepnicima i utičnicama

Nova situacija

S krajem analognog emitiranja TV signala na području Europe i prelaskom na digitalni signal, raste ponuda novih kanala i kanala u visokoj (HD) rezoluciji, te postaje neophodna nadogradnja i implementacija nove i modernije opreme.

Naše usluge

U mogućnosti smo nadograditi i sve postojeće antenske sustave novom generacijom opreme i većom ponudom kanala. Instaliramo profesionalnu antensku opremu za prijem TV programa u najnovijoj digitalnoj i tehnologiji visoke rezolucije, uključujući opremu za IPTV standard distribucije, a zajedno s velikom ponudom TV kanala.

Bilo da je riječ o kompleksnim sustavima IPTV, nadogradnji postojećih sustava ili malim sustavima za individualne korisnike, pronaći ćemo najadekvatnije rješenje u financijskom i tehničkom smislu. Svakom poslu i naručitelju pristupamo jednako profesionalno i odgovorno.