Klimatizacija

Naša tvrtka projektira i izvodi klimatizaciju svih vrsta prostora u kojima se može upravljati temperaturom i količinom relativne vlage u zraku, kao i čistoćom i distribucijom zraka.

Klimatizacijski sistemi pružaju upravljanje:

 • hlađenjem
 • grijanjem
 • ventilacijom
 • pročišćavanjem
 • odvlaživanjem

Suvremeni klimatizacijski uređaj mora zadovoljiti tehnološke, zdravstvene i ekološke kriterije, kao što su:

 • bešuman rad
 • mala potrošnja energije
 • ugrađeni elektrostatički mikrofilteri za filtraciju prašine, peludi i bakterija
 • filter s aktivnim ugljenom za odstranjenje neugodnih mirisa
 • primjena ekološkog freona
 • daljinski upravljač s LCD dispayom
 • mogućnosti programiranja
 • jednostavan odabir načina rada (hlađenje, grijanje,odvlaživanje)

Pouzdani klimatizacijski sustav biti će izveden od strane našeg stručnog tima i u suradnji sa trenutno najjačim proizvođačima klimatizacijske opreme i materijala.

Moderni uređaji nude i kombinirane funkcije tako da uz hlađenje mogu imati i funkciju zagrijavanja prostora, ovlaživanja ili odvaživanja, ventilacije, pročišćavanja i slično.

Ovisno o vašem potrebama i izabranom modelu hlađenja, naš tim će za vas izraditi projekt koji će u potpunosti biti prilagođen vašim potrebama u tehničkom i funkcionalnom smislu.

Nudimo kompletnu uslugu od pregleda prostora, dostave, montaže klime i servisa. Ovlaštemi smo distributer i montažer uređaja proizvođača: Mitsubishi, Eletric, Gree te proizvođača Azuri, ovlaštenog distributera firme Deltron d.o.o., što ne znači da se na Vaš zahtjev ne može instalirati i druga marka.

Postoji nekoliko vrsta klima uređaja, a ovisno o Vašim zahtjevima i namjeni prostora u koji se sustav instalira, preporučit ćemo vam najbolje rješenje za vas. Razlikujemo osnovne tipove klimatizacijskih sustava koji unutar sebe imaju razgranate izvedbe (split uređaji, prozorski, specijalizirani kanalski, podno-stropni, kazetni, inverterski uređaji – inverteri, te veliki sistemi).

Naši klima uređajii prilagođeni su životnim potrebama korisnika pružajući maksimalni komfor uz jednostavno rukovanje i održavanje.

Hladeći, odvlažujući i grijući zrak, osiguravaju optimalne uvjete za ugodan boravak u prostoru. Troslojni filtarski sustav s aktivnim ugljenom i vlaknastima filtarom čiste zrak uklanjajući neugodne mirise, grinje i prašinu.

Pratimo tehnološki napredak, te redovito pohađamo seminare i stručno usavršavanje s područja hlađenja i klimatizacije, kako bismo bili u mogućnosti konkretno primjeniti sve novitete s ovog područja.

Na raspolaganju smo privatnim kupcima i privrednim subjektima. Kontaktirajte nas i riješite pitanje klimatizacije te izvedbu sistema hlađenja na pouzdan i kvalitetan način.

Ventilacija

Prije ili kasnije svaki prostor postane zagušljiv. Provjetravanje prostorije isključivo svježim zrakom ponekad nije dovoljno. Zbog toga se javlja potreba za ugradnjom ventilacijskih sustava. Zadaća ventilacije je stalna zamjena onečišćenog zraka iz prostorije, svježim zrakom radi održavanja potrebnih higijenskih uvjeta neophodnih za zdrav i ugodan boravak ljudi.

Uloga ventilacije je također zagrijavanje zraka ako je potrebno, odstranjivanje suvišne vlage i štetnih plinova iz prostora, te rashlađivanje zraka u ljetnom razdoblju. Ventilacija je bitna za ugodno stanovanje i očuvanje zdravlja i pune radne sposobnosti osoba.

Bezbrojni su uzroci čiji se efekt želi ventilacijskim sistemom ukloniti. Također su vrlo brojni načini kao i ventilacijski sustavi koje izvodimo u pojedinim prostorima: stanovima, kućama, zgradama, institucijama svih vrsta, uredski prostori, tehnološki, ugostiteljski, sakralni i bezbrojni drugi prostori. Svaki ima svoju specifičnost.

Nabrojit ćemo iz iskustva samo neke efekte kvalitetno ugrađene ventilacije:

Ugodna klima u vaša četiri zida

Moderni prozori i kuće građeni s niskoenergetskim zahtjevima, zasnivaju se na tome da su što bolje zabrtvljeni kako bi se smanjio gubitak topline. Tako se smanjuje i ulazak vanjskog zraka. Kvaliteta zraka znatno utječe na našu kvalitetu stanovanja i života. Sistem za ventilaciju osigurava svježi zrak i ugodnu klimu u prostoriji, a da se pri tom ne rasipa energija.

Svježi zrak za dobar osjećaj

Osjećamo da je zrak svjež kada koncentracija CO2 padne ispod 0,1 Vol %. Kada zbog toga otvorimo prozori ili provjetravamo previše i rasipamo toplinu, ili provjetravamo prekratko, pa se onda osjećamo umorno i napeto. Sistem za ventilaciju stanova stvara kontinuirano ugodnu i zdravu klimu u prostoriji.

Zaštita od plijesni

Vlažan zrak u prostoriji jedan je od glavnih uzroka stvaranja plijesni. Ventilacijski sustav izjednačava vlažnost u prostorijama i time se izbijegava propadanje zidova. Sprječavanje stvaranja plijesni kao i filtriranje vanjskog zraka dodatno doprinose udobnosti i ugodnosti.

Optimalno provjetravanje, – manji troškovi

Svaki sistem ventilacije koristi struju – ali ovaj utrošak energije se isplati zato što toplinska energija koja je sačuvana u korištenom zraku najvećim dijelom može ponovo dobiti. Tako smanjujete gubitak topline provjetravanjem i gledano na godišnjem nivou, štedite troškove grijanja.

Odlučite se za trajnu udobnost

Ventilacijom kontinuirano mijenja zrak i odstranjuje čestice neugodnog mirisa i štetne čestice. Daljinskim upravljanjem možete komforno regulirati provjetravanje.

Provjetravanje s minimalnim gubitkom energije

Postoje i ventilacijski sistemi čija je značaka ušteda energije. Izmjenjivač topline velikog kapaciteta rekuperira preko 90 % topline upotrebljenog zraka i tako zagrijava dolazni zrak. Zahvaljujući vrlo učinkovitim motorima na jednosmjernu struju na upotrebljeni kWh električne energije dobiva se petnaest puta više toplinske energije.

Alergični mogu odahnuti

Sistem ventilacije s filtrom za pelud pročišćava dolazni zrak. Tako i alergičari mogu uživati u ugodnoj klimi. Zato izvodimo različite vrste ventilacija (odsisna, tlačna, odsisno-tlačna), ugrađujemo različite uređaje…

Pouzdan partner za vrhunske izvedbe

Kao što vidite, nemoguće je opisati sve ono što radimo prilikom instaliranja pojedinog sustava, niti postoji univerzalni recept, a i ne želimo Vas zamarati različitim strukovnim pitanjima, nego preporučujemo da za informacije o klimatizaciji i ventilaciji, izradi i opremanju Vaših prostora kontaktirate nas, a mi ćemo vam preporučiti najbolja rješenja za hlađenje, grijanje, odvlaživanje, pročišćavanje ili ventilaciju Vaših prostorija i to vrhunski izvesti. Za Vas najpovoljnije: kako po učinkovitosti rješenja Vašeg probema, tako i financijski.

Pregled nekih učinaka:

 • osigurava ugodnu i zdravu klimu
 • štedi troškove grijanja
 • stupanj rekuperacije topline od oko 90 % smanjuje gubitak topline zraka na minimum i snižava troškove grijanja
 • štedljivi motori
 • filtriranje vanjskog zraka – važno za sve koji imaju alergiju
 • smanjeni neugodni mirisi
 • ujednačena vlažnost u domaćinstvu spriječava oštećenja
 • zatvoreni prozori – veća sigurnost od provala i zaštita od buke